بارداری در هفته ی 38

q

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

 

کودک شما حسابی چاق شده است! او بین 2720 تا 3400 گرم وزن دارد (پسرهامعمولا کمی سنگین تر از دخترها هستند) و طول بدن او نیز بین 48.2 تا 50.8سانتی متر است. او می تواند خیلی محکم چنگ بیندازد که این را هم به زودی میتوانید با انگشت خود امتحان کنید! اندامهای او کاملا رشد کرده و در مکاننهایی خود قرار دارند. ولی ریه ها و مغز او هرچند به اندازه ای رشد کردهاند که بتوانند فعالیت کنند اما تا زمان تولد و مدتی پس از آن نیز به رشدخود ادامه می دهند.
فکر می کنید چشمهای کودک شما چه رنگی هستند؟ ممکناست نتوانید به درستی پاسخ دهید. اگر چشمان او قهوه ای باشند احتمالا بههمین رنگ باقی خواهند ماند. اگر رنگ چشمانش خاکستری تیره یا آبی پررنگ باشدممکن است به همین رنگ باقی بمانند و ممکن است تا 9 ماهه شدن نوزاد سبزفندقی یا قهوه ای شوند. این امر بدان خاطر است که امکان دارد عنبیه کودک (بخش رنگی چشم او) در ماههای اول پس از تولد رنگدانه بیشتری ذخیره کند. بههمین دلیل امکان ندارد که رنگ چشمهای او روشن تر یا آبی تر شوند. عنبیه هایسبز فندقی و قهوه ای بیشتر از عنبیه های آبی یا خاکستری رنگدانه دارند.

 

شما چگونه تغییر می کنید؟

 

ممکن است خواب در طول شب برای شما خیلی سخت تر شده باشد و یک خواب راحتنداشته باشید. سعی کنید در طول روز بخوابید زیرا این کار ممکن است تنهاچاره شما برای مدت باقی مانده باشد. به حرکات کودک خود نیز دقیقا توجهکنید. با اینکه فضای اطراف او خیلی تنگ شده است اما باید هنوز هم فعالباشد.
تورم پاها در این هفته های نهایی طبیعی است؛ اما در صورت مشاهدهتورم در دستها یا صورت، افزایش وزن ناگهانی، سردردهای مداوم یا شدید، تاریدید، دیدن لکه ها یا جرقه های نورانی و یا درد در ناحیه بالای شکم فورا باپزشک یا مامای خود تماس بگیرید؛ زیرا این حالتها ممکن است نشانه یک وضعیتحاد به نام پره اکلامپسی باشند.


همسر خود را تشویق کنید تا آرامش داشتهباشد و کارهایی را که دوست دارد، انجام دهد؛ زیرا بعد از تولد نوزاد وقتیبرای تفریح نخواهد داشت.

 

 

فعالیت های این هفته

 

مطالب مربوط به نحوه مراقبت از نوزاد را بخوانید: اکنون زمان مناسبیاست که کم کم خواندن مطالب مربوط به حاملگی را تمام کنید و مطالب مربوط بهمراقبت از نوزاد را مرور کنید. بعد از تولد نوزادتان فرصت زیادی برایمطالعه نخواهید داشت، پس حداقل در مورد هفته های اول تولد نوزاد مطالب لازمرا فرا بگیرید.





+ نوشته شده در دو شنبه 4 فروردين 1393برچسب:بارداری,حاملگی,راهنمای بارداری,راهنمای حاملگی,راهنمای بارداری هفته به هفته,ساعت 4:15 توسط phna |